www.diabazoume.gr Κριτική Βιβλίων από ...Πραγματικούς Αναγνώστες

 
ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ: - NOVIKOV IGOR - PEASE ALLAN - PEASE BARBARA - ROBACK A. A. - ROTH EILEEN - SCOWEN PETER - SINGHA SHYAM - SLUT JOANNA J. - SMALLMAN STEVE, DREIDEMY JOELLE - STODDARD ALEXANDRA - STORE TOM J. - STRAUSS BARRY - TOURNIER MICHEL - TROTT SUSAN - VALET GILLES-MARIE, LANCHON ANNE - VINCI SIMONA - WEBER MAX - WEIR STEPHEN - YALOM IRVIN D., BERGER ROBERT L. - ΑΑΜΟΝΤ ΣΑΝΤΡΑ, ΓΟΥΑΝΓΚ ΣΑΜ - ΑΓΓΕΛΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ - ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ - ΑΚΑΜΑΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ - ΑΛΑΤΑ ΣΙΣΣΥ - ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ ΑΛΕΞΙΑ - ΑΛΕΞΙΟΥ ΖΑΚ - ΑΛΙΕΝΤΕ ΙΖΑΜΠΕΛ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ:

Προγραμματισμός: Xpert.gr

[ Επικοινωνία ] [ Ταυτότητα ]

385 βιβλία / 298 συγγραφείς / 123 εκδοτικοί / 89 συνεντεύξεις


Διαβάστηκε 2371 φορές.

: ΟΤΑΝ ΑΓΑΠΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΟΤΑΝ ΑΓΑΠΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Συναντιώνται ποτέ 2 παράλληλες ζωές;


Συγγραφέας: ΤΖΙΡΙΤΑ ΜΑΡΙΑ

Εκδόσεις: ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Ανήκει στην κατηγορία: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ


- Δες όλα τα βιβλία αυτού του συγγραφέα (3 βιβλία)

- Δες όλα τα βιβλία αυτών των εκδόσεων (28 βιβλία)

- Δες όλα τα βιβλία στην ίδια κατηγορία (116 βιβλία)


Η Μαρία Τζιρίτα μας εξέπληξε ευχάριστα και αυτή τη φορά. Το "όταν αγαπάς, είναι για πάντα" - αν και ταιριάζει μόνο στην αντρική ψυχολογία - αναφέρεται σε δύο φίλες. Στις 446 σελίδες του βιβλίου περιπλανώμαστε στις παράλληλες ζωές αυτών των 2 προσπωπικοτήτων γεμίζοντας τη ψυχή μας με ερωτήματα: πόσο παράλληλες (δεν τέμνονται) είναι οι ζωές τους; Είχε δίκαιο ο Νίκος Καζατζάκης όταν έγραφε: "όλες οι γυναίκες είναι μία, μόνο το πρόσωπο αλλάζει";

Τεχνικά: το χαρτί είναι μάλλον κακής ποιότητας.

ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ:

«Τόσο αστείος είμαι, τέλος πάντων; Τι έχεις πάθει, κορίτσι μου, μίλα!»

«Σκεφτόμουν... σκε... σκεφτόμουν», άρχισε να λέει εκείνη με κομμένη απ' τα γέλια ανάσα, «ότι θα ήθελα τώρα, να... να είχα μπροστά μου τον Στέφανο και... και να τον πλακώσω στο ξύλο, τέτοια νεύρα έχω, αλλά τώρα που... που σε είδα, σκέφτομαι ότι μου... μου έρχεται πιο εύκολο να πλακώσω εσένα». Τον κοίταξε λέγοντας αυτά και ξέσπασε σε ακόμη ένα κύμα γέλιου.

«Έτσι, ε;» είπε ο Στράτος με πονηρό ύφος και πιάνοντας την απ' τον καρπό την οδήγησε στον καναπέ. «Για κάτσε λίγο εδώ να μου πεις πρώτον γιατί έχεις νεύρα με τον άντρα σου και δεύτερον γιατί θες να τα ξεσπάσεις πάνω μου; Πού ξέρεις, μπορεί και να μ' αρέσει...»

Έφερε το πρόσωπο του τόσο κοντά στο δικό της, που το γέλιο της κόπηκε απότομα. Ωραίο ήταν το ευχάριστο διάλειμμα, τώρα όμως έπρεπε ν' αντιμετωπίσει τα γεγονότα. Το καθένα με τη σειρά του.

«Ακου να σου πω, Στράτο, για να τελειώνουμε μ' αυτή την ιστορία μια για πάντα». Αυτή τη φορά μίλησε με πολύ σοβαρό ύφος. «Καταρχήν δεν προτίθεμαι να συζητήσω μαζί σου τα προσωπικά μου, δεν είμαστε φίλοι κι ούτε θα γίνουμε ποτέ. Ο μόνος λόγος που σε ανέχομαι είναι για να μη χαλάσω την παρέα και τη σχέση μου με τη Νίκη. Για να την προστατεύσω και να μην πληγωθεί άλλο από σένα. Αλλά να ξέρεις ότι η υπομονή μου εξαντλείται. Γι αυτό κόψε τα τηλεφωνήματα και τις αιφνιδιαστικές επισκέψεις κι άσε με ήσυχη επιτέλους!»

Στοιχεία του βιβλίου: έκδοση 2011, σελίδες: 445, τιμή: 17,70€Σου άρεσε το βιβλίο; Κάνε Like βρε, τι σου ζητάνε;


Πες κι εσύ τη γνώμη σου γι αυτό το βιβλίο παρακαλώ.
Αυτές που θα επιλέξουμε θα μπουν μέσα στο άρθρο, ως μέρος της κριτικής με το όνομά σας φυσικά.