Ενδιαφέρον βιβλίο για αυτούς που ασχολούνται με τη μαγειρική και ξέρουν ήδη να μαγειρεύουν. Το βιβλίο δεν έχει φωτογραφίες, κάνει περιγραφές σε υλικά και συνδυασμούς χωρίς να δίνει ακριβείς οδηγίες. Για αυτό λέω πως κάποιος πρέπει να ξέρει από μαγειρική για να μπορέσει να εφαρμόσει τις συνταγές. Επίσης θα πρέπει να ασπάζεται την χορτοφαγικήν όπως και ο Πυθαγόρας άλλωστε.
Νανού Νικόλα
Μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα υψηλής μαγειρικής με απλά και φυσικά συστατικά; Είναι δυνατό να συνδυάσουμε τη γαστρονομική τελειότητα με την πυθαγόρεια λιτότητα; Το θέμα της επιστροφής σε μια ελαφριά και φυσική διατροφή δεν είναι, όπως συχνά τείνουμε να πιστεύουμε, ίδιον του μεταβιομηχανικού κόσμου μας. Ιδού οι φυτικές συνταγές (1781) ενός μεγάλου μάγειρα του 18ου αιώνα που μας επαναφέρουν στο πολιτιστικό κλίμα -και όχι μόνο στο γαστρονομικό- μιας μεγάλης «υγιεινιστικής» αλλαγής.[...]
Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου
Στοιχεία βιβλίου: μετάφραση Αντωνία Τσίτσοβιτς-Ράντιν , εκδ. Καλέντης, σελ.181 , εκδ. 2006 |