Ένα έξυπνο βιβλίο που πραγματικά αξιοποιεί ότι υπάρχει στην κουζίνα και βοηθάει να δημιουργήσει κάποιος φανταστικά πιάτα. Νόστιμα και εμφανισιακά. Ακόμα και εγώ που δεν είμαι τόσο καλή στην κουζίνα κατάφερα να φτιάξω «φλογέρες του παραμυθιού» και να εντυπωσιάσω τους γύρω μου. Θα το έχω υπ όψιν μου σαν βιβλίο και για δώρο (αρκετά οικονομικό γύρω στα 10ευρώ)
Ιφιγένεια Πολυδρόσου
Υπάρχουν μυστικά που οι chefs δεν τα μοιράζονται ποτέ με «ξένους». Ή μάλλον σχεδόν ποτέ, αλλιώς δεν θα υπήρχε αυτό το βιβλίο!
Το να δημιουργείς περίτεχνα πιάτα, είναι τέχνη και ονομάζεται γλυπτική φαγητού.
Το να φτιάχνεις, όμως, πανάκριβα πιάτα από απλά, καθημερινά υλικά περά από τέχνη είναι και χρήσιμο! Ιδιαίτερα στις μέρες μας.
Στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα μάθουμε πως οι επαγγελματίες chef μετατρέπουν ένα πάμφθηνο φαγητό σε gourmet πιάτο. Μαθαίνοντας τα μυστικά αυτά, θα μπορούμε κι εμείς να ζούμε «γκουρμέ α λα μπατιρέ» και ίσως να τρώμε καλύτερα από ό,τι προ κρίσης!
Στοιχεία βιβλίου: εκδ. Οξυγόνο, σελ. 182, εκδ. 2012, τιμή: 11,00ευρώ
|